Totul despre vergeturi. Ce sunt, cum le prevenim, dar mai ales cum le tratăm?

Inspire BIO prezintă gama profesională Naturys – cosmetice BIO 100%
6 aprilie 2020

Ce sunt vergeturile?
Vergeturile sunt modificări inestetice regăsite pe suprafața pielii. De cele mai multe ori, vergeturile sunt datorate creșterii sau scăderii bruște în greutate sau apar după o sarcină. Ele sunt de fapt o consecință a faptului că pielea se întinde mult prea repede și fibrele de colagen se rup.
Acestea apar ca niște linii longitudinale, paralele între ele, separate de porțiuni de piele neafectată. Cel mai frecvent vergeturile apar în părțile laterale ale abdomenului sau pe coapse și fese. În unele cazuri, vergeturile pot apărea și în alte zone, cum ar fi brațele sau sânii.
Culoarea vergeturilor diferă în funcție de stadiul lor de dezvoltare. Inițial, vergeturile sunt roz, apoi se inflamează puțin și sunt roșiatice, iar în ultimă fază – și cel mai greu de tratat – capătă o culoare alb perlat. Atunci când sunt în faza roz / inflamatorie este cel mai bun moment pentru a interveni în vederea tratării lor.
Cum le prevenim?
Ca la orice afecțiune și în cazul vergeturilor este mai simplu și mai ușor să previi, dect să tratezi. Vergeturile însă nu pot fi întotdeauna prevenite, dar sunt anumite lucruri care pot determina o apariție mai blândă a lor. Uleiurile pentru hidratare și cremele antivergeturi pe piața care hrănesc pielea și ajută la prevenirea antivergeturilor.
De asemenea, stilul de viață sănătos ajută la prevenirea apariției lor. Alimentația echilibrată, bogată în fructe și legume proaspete, hidratarea bună și mișcarea făcută zilnic sunt alți factori care ajută mult la prevenirea lor.
Cum le tratăm?
Există mai multe tratamente pentru vergeturi, dar noi întotdeauna recomandăm produsele naturale care s-au dovedit a fi cele mai eficiente în tratarea problemelor pielii. Gama Beauty Day de la Naturys este varianta ideală pentru clientele noastre care se confruntă cu această problema. Crema tratament este foarte bună pentru tratamentul de acasă vergeturilor și al celulitei, iar feedbackul clientelor ne încurajează să o recomandăm adesea.
O hidtratare sănătoasă a pielii va reduce de asemenea apariția lor. Pe magazinul online www.inspirebio.ro găsești mai multe produse naturale și biocertificate, ideale pentru îngrijirea pielii.
De asemenea, atunci când sunt în fază incipientă, vergeturile pot fi tratate cu masaje sau alte proceduri corporale recomandate de medicul dermatolog sau de cosmeticiană.

Sursa foto: verywellfit.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

9 + twelve =